Reparatii injectoare Delphi

Reparatii injectoare Delphi : Injectoarele Delphi sunt testate pe banc marca STARDEX, pentru a afla defectele. Majoritatea injectoarelor au probleme din cauza pompei care genereaza pilitura de fier, asa zisul (span metalic), din acest motiv injectorul nu mai rezista la anumite presiuni, si apare pornire grea la rece sau la cald, fum negru, cand intampinat aceaste simptome, cu siguranta aveti probleme cu injectoarele. Reparatii injectoare DELPHI / Reconditionare injectoare DELPHI pe bancuri de proba profesionale, 

Ce inseamna cod hexazecimal :
Parametri de lucru al injectorului , timp de raspuns al bobinei , retur, preinjectie, debite , cantitate pulverizata in capul pistonului,etc

Simptome injectoare Delphi defecte : fum alb, fum negru, pornire grea, tacanit odata cu turatia motorului, fluctuatii de presiune, oprire in timpul mersului, consum marit de combustibil, demaraj greoi.

Modele auto cu injectoare DELPHI ce pot fi reparate / reconditionate : Logan 1.5 DCI , Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 2.0 TDCI MK3, Renault Clio 1.5 DCI, Kia Carnival, Ssang Yong, Nissan, Citroen C5, Peugeot 408, Mercedes 2.2 CDI, etc.

Defectarea sistemului de injecție și a altor componente ale motorului poate fi cauzată de o varietate de factori. Printre principalele cauze se numără:

1. Motorină de calitate inferioară : Utilizarea combustibilului de proastă calitate poate duce la acumularea de depuneri și la uzura prematură a injectoarelor și a altor componente ale sistemului de injecție. Combustibilul de slabă calitate poate conține impurități și aditivi care afectează negativ performanța motorului.

2. Turațiile scăzute și regimul de viteză redus : Menținerea constantă a motorului la turații scăzute și viteze reduse pentru perioade lungi poate duce la acumularea de depuneri de carbon în sistemul de injecție și în camera de combustie, afectând funcționarea corectă a motorului.

3. Prezența unor impurități în sistemul de alimentare a motorului : Contaminarea combustibilului cu impurități, cum ar fi murdăria, nisipul sau particulele metalice, poate provoca blocarea injectoarelor și deteriorarea altor componente esențiale ale sistemului de alimentare.

4. Sistem de injecție și componente ale acestuia supraîncălzite : Supraîncălzirea sistemului de injecție și a componentelor asociate poate duce la deformarea sau deteriorarea acestora. Supraîncălzirea poate fi cauzată de o utilizare intensivă a vehiculului, de un sistem de răcire ineficient sau de probleme cu circulația lichidului de răcire.

5.  Funcționarea deficitară a altor componente : Problemele cu alte piese și sisteme ale autovehiculului, cum ar fi pompa de combustibil, filtrul de combustibil sau senzorii, pot influența negativ performanța injectoarelor și pot contribui la defectarea acestora.

6. Intervenții neprofesioniste la sistemele de funcționare ale autoturismului sau autovehiculului : Reparările sau modificările necorespunzătoare realizate de persoane necalificate pot agrava problemele existente și pot cauza noi defecțiuni. Intervențiile neprofesioniste pot duce la instalarea incorectă a componentelor sau la utilizarea unor piese neadecvate.

Prevenirea acestor probleme necesită o întreținere regulată și atentă a sistemului de alimentare și a altor componente ale motorului, precum și utilizarea combustibilului de calitate și efectuarea reparațiilor doar de către personal calificat.

Injectoarele defecte pot provoca o varietate de probleme care afectează performanța și eficiența motorului. Simptomele comune ale unui injector defect includ:

1. Fum alb sau fum negru :
- Fum alb : Poate indica prezența combustibilului nears sau a apei în combustibil, semn al unei probleme cu injectorul.
- Fum negru : Sugerează o combustie incompletă sau un amestec prea bogat, adesea cauzată de un injector care nu funcționează corect.

2. Lipsa de putere și de tragere a motorului : Un injector defect poate duce la o scădere semnificativă a puterii motorului, afectând capacitatea de accelerare și performanța generală a vehiculului.

3. Pornirea deficitară a mașinii : Problemele cu injectoarele pot face ca motorul să pornească greu sau să nu pornească deloc, necesitând mai multe încercări pentru a se pune în funcțiune.

4. Zgomote metalice deranjante : Injectoarele defecte pot produce zgomote neobișnuite, cum ar fi bătăi sau pocnituri, din cauza unei distribuții necorespunzătoare a combustibilului.

5. Mersul neregulat : Motorul poate funcționa neregulat, manifestându-se prin vibrații, trepidații și turații instabile. Aceasta poate duce la o experiență de condus inconfortabilă.

6. Creșterea consumului de combustibil : Un injector defect poate cauza un consum ridicat de combustibil, deoarece motorul nu mai funcționează eficient și necesită mai mult combustibil pentru a produce aceeași putere.

Recunoașterea acestor simptome și intervenția rapidă pentru diagnosticarea și repararea injectoarelor defecte este crucială pentru prevenirea deteriorării suplimentare a motorului și pentru menținerea performanței optime a vehiculului.

Reparatii injectoare DELPHI / Reconditionare injectoare DELPHI

SUNA ACUM